augustus 28

Hoe werkt retourneren bij Nike?

Nike is een wereldleider op het gebied van sportkleding en -schoenen, bekend om zijn innovatieve producten en iconische stijlen. Als klant is het belangrijk om te weten hoe je een aankoop kunt retourneren als deze niet aan je verwachtingen voldoet. Dit artikel geeft je een overzicht van het retourbeleid van Nike en biedt nuttige informatie voor een probleemloze retourervaring.

Kun je retouren bij Nike?

Ja, bij Nike kun je de meeste artikelen binnen 30 dagen retourneren, ongeacht de reden. Dit geldt zowel voor online aankopen als aankopen in fysieke Nike-winkels. Als je een Nike Member bent, heb je zelfs 60 dagen de tijd om je aankoop terug te sturen.

Retourneren kan eenvoudig via de Nike-website of in de Nike-app door een retourlabel aan te maken. Je kunt je artikelen ook terugbrengen naar een fysieke Nike-winkel, waar medewerkers je verder kunnen helpen met het retourproces​.

Kosten & Terugsturing

Nike biedt gratis retourzendingen voor zijn leden. Dit betekent dat als je een Nike Member bent, je zonder extra kosten je artikelen kunt terugsturen. Niet-leden moeten mogelijk zelf de kosten van de retourzending dragen, afhankelijk van hun locatie en de specifieke omstandigheden van de retour.

Voor het retourneren kun je gebruikmaken van een retourlabel dat je online kunt aanmaken. Het pakket kan vervolgens worden afgegeven bij een door Nike aangegeven vervoerder of naar een fysieke winkel worden gebracht.

Uitzonderingen

Hoewel de meeste Nike-artikelen geretourneerd kunnen worden, zijn er enkele uitzonderingen. Gepersonaliseerde producten, zoals producten gemaakt via Nike By You, kunnen niet geretourneerd worden. Daarnaast worden artikelen die zichtbaar gedragen of beschadigd zijn, evenals artikelen zonder de originele verpakking en labels, mogelijk niet geaccepteerd voor retour. Hygiënische producten, zoals ondergoed, kunnen ook niet worden geretourneerd, tenzij ze defect zijn​.

Conclusie

Het retourbeleid van Nike is ontworpen om flexibel en klantvriendelijk te zijn, met opties voor zowel online als in-store retouren. Door het bieden van gratis retourzendingen voor leden en een ruime retourperiode zorgt Nike ervoor dat klanten met vertrouwen kunnen winkelen. Als je problemen ondervindt tijdens het retourneren, staat de klantenservice van Nike altijd klaar om je te helpen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang heb ik om mijn Nike bestelling te retourneren?

Je hebt 30 dagen om een artikel te retourneren, met een verlenging tot 60 dagen voor Nike Members.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren bij Nike?

Voor Nike Members zijn retourzendingen gratis. Voor niet-leden kunnen retourkosten van toepassing zijn.

Kan ik mijn online gekochte artikelen retourneren in een fysieke Nike-winkel?

Ja, online gekochte artikelen kunnen worden geretourneerd in fysieke Nike-winkels.

Welke artikelen kunnen niet geretourneerd worden bij Nike?

Gepersonaliseerde artikelen en gedragen of beschadigde items kunnen niet worden geretourneerd.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld terugkrijg na een retour?

Zodra Nike je retour heeft ontvangen en verwerkt, wordt de terugbetaling doorgaans binnen enkele werkdagen uitgevoerd.

Andere bekeken ook:

>